آموزش اتودزدن برای طراحی لوگو حرفه ای

در مقاله قبلی، به بررسی مبحث اتود زدن پرداختیم و به چند سوال در این زمینه، پاسخ دادیم. به طور کلی اتود یا پیش طرح، به طرح ساده ای گفته میشود که قبل از طراحی لوگو حرفه ای یا هر تصویر گرافیکی دیگری، روی کاغذ میکشیم. اتود زدن به ما کمک میکند که طرح های خلاقانه تری داشته باشیم و حرفه ای تر عمل کنیم. در مطلب پیش رو، میخواهیم به آموزش رایگان اتود زدن برای طراحی لوگو بپردازیم. با داشتن این مهارت، میتوانید لوگوهای بهتر و زیباتری طراحی کنید. همچنین میتوانید اعتماد کارفرما را جلب کنید و همکاری های بهتری داشته باشید. پس برای یادگیری اتود زدن با ما همراه باشید.
برای اتودزدن به چه لوازمی نیاز داریم؟
قبل از انجام هر کاری، باید ابتدا لوازم مورد نیاز را تهیه و آماده کنید. اما اتود زدن، بر خلاف مراحل دیگر طراحی گرافیکی، نیاز به وسایل خاص یا عجیبی ندارد. برای اتود زدن، در ابتدایی ترین مرحله تنها به یک مداد و چند کاغذ نیاز دارید. بسیاری از افراد اتودهای خود را روی تخته وایتبرد میکشند. این کار بسیار ساده است و مشکل خاصی ندارد، اما اگر در آینده به اتود خود نیاز داشته باشید دسترسی به آن کمی سخت است و ممکن است به مشکل بر بخورید. پس بهتر است از همان مداد و کاغذ استفاده کنید.
از آن جایی که در طراحی لوگو حرفه ای، رنگ از اهمیت خاصی برخوردار است و هر رنگ معنای خاص خودش را دارد، ممکن است در مراحل پایانی کار به مداد رنگی نیز نیاز داشته باشید. پس مداد رنگی، پاک کن و تراش را نیز برای اتود زدن آماده کنید.
توجه داشته باشید که این لوازم کار، برای شروع و یادگیری اتود زدن است. ممکن است در آینده، برای کارهای حرفه ای تر، از مداد اتود (مداد فشاری)، خط کش های خاص، مداد های مکانیکی، قلم دیجیتال و تبلت های طراحی نیز استفاده کنید. اما برای شروع، تنها به مداد و کاغذ نیاز دارید.
مراحل اتودزدن برای طراحی لوگو حرفه ای
مرحله اول: بررسی و تحقیق درباره برند
برخلاف تصور بسیاری از افراد، در مرحله اول نباید دست به کار شد. ابتدا باید به ذهن خود داده های کافی و لازم برای طراحی لوگو حرفه ای یک برند را بدهید. برای مثال در طراحی حرفه ای لوگو برای یک مجموعه غذایی یا رستوران، باید نوع غذاهای این مجموعه را بررسی کنید. سپس باید درباره مخاطبان و پرسونای مخاطب آن برند کمی تحقیق کنید. برای مثال، ممکن است عمده مشتریان یک مجموعه غذایی از قشر جوان جامعه باشند، یا عمده مشتریان ورزشکار باشند. در چنین موقعیتی، شناخت مخاطبان و شخصیت برند به شما در ایده پردازی کمک بسیاری میکند.
مرحله دوم: بررسی لوگوهای مختلف
پس از بررسی و تحقیق درباره یک برند، بهتر است درباره کسب و کارهای مشابه و همکار نیز تحقیق کنید و لوگوهای آن ها را هم ببینید. این کار میتواند چند مزیت داشته باشد. اول اینکه متوجه خواهید شد که در آن حوزه کاری، چه مواردی اهمیت دارند و بیشتر به چشم می آیند. دوم، اگر طرحی در ذهنتان شکل گرفته، میتوانید آن را با لوگوهای دیگر مقایسه کنید و ببینید که نسبت به آن ها چه نقاط ضعف و قوتی دارد. سومین مزیت این است که اگر به طور ناخواسته و ناخودآگاه، طرحی مشابه برندهای دیگر در ذهنتان هست، متوجه خواهید شد و میتوانید آن را تغییر دهید.
مرحله سوم: شروع طراحی لوگوهای ذهنی
در این مرحله، بالاخره وارد عمل میشوید و قلم را روی کاغذ میگذارید. بهتر است با کشیدن خطوط اصلی شروع کنید. در اتود زدن نیاز چندانی به سایه های حرفه ای و خطوط ماهرانه ندارید. تنها چیزی که لازم دارید ایده های متنوع و پیاده کردن آن ها روی کاغذ است. سعی کنید از اشکال پیچیده استفاده نکنید. میتوانید با خطوط صاف و منحنی و اشکال هندسی شمای کلی لوگو را روی کاغذ بکشید. اگر در طراحی مهارت دارید، ایرادی ندارد که از سبک های مخصوص خود استفاده کنید. اما به طور کلی، بهتر است درگیر جزئیات نشوید و بدون ترس از اشتباه کردن، هرچه به ذهنتان می آید را به روی کاغذ منتقل کنید.
حین اتود زدن، خودتان را به یک طرح محدود نکنید. ایده های مختلف و جالب را روی کاغذ پیاده کنید و به جزئیات غیرضروری نپردازید. بسیاری از افراد به خاطر حساسیت زیاد و کمالگرایی، بیش از اندازه روی یک طرح واحد کار میکنند و فراموش میکنند که این، طرح نهایی نیست. در نتیجه جلوی خلاقیت و پرواز ذهن خود را میگیرند و نمیتوانند اتودهای متعدد و متنوعی ارائه دهند. پس حواستان باشد که خود را محدود نکنید و درگیر جزئیات نشوید.
مرحله چهارم: انتخاب طرح ها و لوگوهای برتر
حالا نوبت آن رسیده است که طرح های خود را بررسی کنید. روی هر طرح، چند ثانیه مکث کنید. چشمان خود را ببندید و لوگوی طراحی شده را در موقعیت های مختلف تصور کنید: روی یک تابلوی بزرگ، روی کارت ویزیت، روی محصولات برند مدنظر و غیره. ابعاد و وجه های مختلف را بررسی کنید و دو یا سه لوگو که از بقیه طرح ها بهتر هستند را انتخاب کنید. برای انتخاب اتود های برتر، به اطلاعاتی که در مراحل اول و دوم جمع آوری کردید نیاز خواهید داشت. هر اتود را با توجه به معیارهای مختلفی بسنجید. میتوانید این سوال ها را از خود بپرسید:
- آیا این طرح، هدف و نوع کسب و کار برند مورد نظر را بیان میکند؟
- این لوگو در مقایسه با طرح های دیگر چه برتری هایی دارد؟
- آیا جزئیات این لوگو در مقیاس کوچکی مانند کارت ویزیت نیز قابل مشاهده است؟
مرحله پنجم: رنگ کردن اتود های برگزیده
این مرحله کاملا دلخواه است و انجام دادن آن به صلاحدید خود شما بستگی دارد. همانطور که میدانید، رنگ یک عنصر بسیار مهم در طراحی لوگو است. در نتیجه میتوانید رنگ های مهم و اساسی را در اتود خود مشخص کنید تا هنگام ارائه اتودهای خود به کارفرما، بتوانید تصویر بهتری از نتیجه نهایی در ذهن وی بسازید. در این مرحله هم مانند مراحل قبلی، نیازی به تمرکز روی جزئیات نیست. تنها کافیست تم اصلی را مشخص کنید. برای مثال در لوگوی شرکت های بیمه از طیف رنگی آبی و سبز، و در لوگوی برندهای غذایی از طیف رنگی قرمز و نارنجی استفاده میشود. با مشخص کردن این رنگ ها، میتوانید به اتود رنگ و جلا ببخشید و نظر کارفرما را جلب کنید.
در مقاله دیگری به بررسی اهمیت رنگ و توضیح مفاهیم روانشناسی رنگ ها پرداخته ایم که با خواندن آن میتوانید در این مرحله از اتود زدن به خوبی عمل کنید. (روانشناسی رنگها در لوگو)
مرحله ششم:ارائه اتودهای برگزیده به کارفرما
وقت آن رسیده است که طرح ها را به کارفرما نشان دهید تا از میان آن ها، لوگوی دلخواه خود را انتخاب کند. اگر با کارفرمای خود در یک فضای واقعی و به صورت حضوری ارتباط دارید، میتوانید طرح ها را در یک بسته بندی تمیز و شیک به وی تحویل دهید. توجه داشته باشید که آراستگی و تمیز بودن کاغذهای اتود، نشان دهنده تعهد شما به کار است و نظر مشتریانتان را به خود جلب میکند. در صورتی که ارتباطتان با کارفرما به صورت مجازی است نیز میتوانید فایل لوگوهای اسکن شده را برای او ارسال کنید.
به نظر میرسد این آخرین مرحله باشد، اما در دنیای طراحی همیشه همه چیز آن طور که ما انتظار داریم پیش نمیرود. اگر کارفرما طرحی را پسندید، میتوانید به سراغ طراحی آن در نرم افزارهای طراحی بروید. اما گاهی ممکن است برخلاف انتظار ما، کارفرما هیچ یک از اتودها را تایید نکند. در چنین موقعیتی، باید به مرحله اول برگردید و دوباره اتود بزنید. میتوانید از کارفرما سوالات بیشتری بپرسید و طرح ذهنی او را با دقت بیشتری بررسی کنید. امید خود را از دست ندهید و مطمئن باشید که با تکرار و تمرین بیشتر در اتود زدن، مهارت پیدا میکنید و طرح های بهتری ارائه خواهید داد.
چند نکته برای تقویت مهارت اتودزدن
برای اینکه بتوانید به خوبی اتود بزنید و مهارت زیادی در این زمینه کسب کنید، نیاز به تکرار و تمرین دارید. در ادامه چند تمرین خوب و کاربردی را معرفی میکنیم:
- بررسی لوگوهای مختلف و طراحی آنها روی کاغذ: لوگوهای برندهای معروف را بررسی کنید و سعی کنید آن ها را روی کاغذ طراحی کنید. نیازی به کپی کردن لوگوها نیست. ذهن خود را آزاد بگذارید و به خود اجازه ایجاد تغییر در طرح و خطوط لوگو را بدهید. نگران خطوط اضافی یا اشتباهی نباشید، زیرا همان خطوط میتوانند الهام بخش باشند.
- تعیین موضوع و تمرین روزانه: اگر میخواهید در اتودزدن حرفه ای شوید، نباید به طراحی برای مشتری اکتفا کنید. به طور روزانه برای خود سفارش ها و موضوعاتی مشخص کنید و برای آن موضوعات، اتود لوگو بزنید.
- تمرین برای تقویت دست: سعی کنید دستان خود را در کشیدن روی کاغذ تقویت کنید. به خود تمرین های مختلفی بدهید؛ مانند کشیدن دایره با دست و بدون پرگار یا کشیدن خط صاف بدون خط کش.
نتیجه گیری
در این مقاله به آموزش رایگان اتودزدن برای طراحی لوگو حرفه ای پرداختیم. به طور کلی مهارت اتودزدن، یک مهارت بسیار کاربردی در دنیای گرافیک و طراحی است. اگر دوست دارید عملکرد خوبی در پروژه های طراحی داشته باشید و حرفه ای تر به نظر برسید، داشتن این مهارت میتواند کمک زیادی به شما بکند. همانطور که دیدید، اتودزدن کار سختی نیست و تنها به تکرار و تمرین نیاز دارد. با انجام چندباره مراحل بالا میتوانید خیلی زود در اتودزدن مهارت پیدا کنید. پس مطالب گفته شده را چندین بار مرور کنید و از اهمیت تمرین و تکرار غافل نشوید.
منبع: ویکی پدیا
دیدگاهتان را بنویسید